مقایسه و تفاوت ورق پیویسی با mdf
ورق پی وی سی از مواد فشرده پلیمری تشکیل شده اند که هرچه میزان فشردگی این مواد در آن ها بیشتر باشد کیفیت ورق بیشتر خواهد بود. به ورق PVC ورق فومیزه یا پلی وینیل کلراید نیز می گویند. از ویژگی های این ورق ها می توان به دوام و مقاومت بالا، انعطاف پذیری بالا، عایق بودن در برابر آب، حرارت و صوت، قابلیت نظافت آسان، وزن کم، ضد میکروب و باکتری بودن و … اشاره کرد. این ورق در حالت عادی انعطاف پذیری بالایی داشته و قابلیت پیچ خوری و اره خوری را دارند. از این ورق در صنایع ساختمان سازی، کشتی سازی، خودروسازی و … استفاده می شود. در صنعت ساختمان جهت تهیه کابینت، سینک، سقف کاذب، پارتیشن و … از این ورق استفاده می کنند. ورق فومیزه انواع مختلفی دارد و می توان به صورت خام و یا به صورت روکش دار و طرح دار مورد استفاده قرار داد.
ورق پی وی سی با تمامی مزایای خود دارای معایبی نیز هست. قیمت بالای ورق پی وی سی، آسیب و تخریب محیط زیست با توجه به پلاستیکی بودن این ورق، تغییر رنگ در صورت تابش مستقیم نور خورشید از مهمترین عیوب این ورق به شمار می روند.
ابعاد، ضخامت، طرح و رنگ ورق پی وی سی از مهمترین المان های انتخاب این ورق است. ابعاد استاندارد ورق فومیزه 244*122 سانتیمتر و در برخی موارد 280*122 سانتیمتر است. ضخامت ورق PVC نیز از 3 تا 20 میلیمتر متفاوت است. به دلیل اینکه ورق پی وی سی خام به رنگ سفید است جهت هماهنگی با دکوراسیون داخلی منازل از ورق PVC طرح دار و رنگی استفاده می شود؛ لذا از ورق پی وی سی روکش دار استفاده می شود. در ورق فومیزه روکش دار از هایگلاس یا طرح چوب استفاده می شود. ورق PVC امباس نوع دیگری از ورق PVC است که در تولید کابینت مورد استفاده قرار می گیرد و سبب می گردد تا سطح کابینت یکنواخت و ساده نباشد.
ورق MDF چیست؟
ورق MDF ورقی است که از فراورده های چوبی در ساخت آن استفاده شده است. ورق MDF به نئوپان شبیه است اما قویتر از آن بوده و در صنایع مختلفی از جمله کابینت سازی کاربرد فراوان دارد. ورق ام دی اف بر حسب تراکم به کار رفته در آن به سه دسته LDF، MDF و HDF تقسیم می شود. LDF ام دی اف با چگالی و تراکم پایین چوب است. HDF ام دی اف با چگالی و تراکم بالا است. ام دی اف را می توان با هزینه ای بسیار پایین تر از چوب خریداری کرد.
ام دی اف قابلیت رنگ شدن و کشیده شدن روکش را دارد به طوری که تشخیص آن از نمونه چوب واقعی مشکل است. این ورق مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد و در برابر قارچ ها و انواع باکتری ها مقاوم است. ام دی اف از مواد بازیافتی چوب تولید می شود، لذا برای تهیه این ورق هیچ درختی قطع نشده و از این جهت با محیط زیست سازگار است.
در کنار تمام مزایای این ورق، ام دی اف دارای معایبی نیز هست. ام دی اف نظیر چوب در برابر آب عایق نیست و در صورتیکه در معرض آب و رطوبت قرار بگیرد به سرعت متورم شده و فرم خود را از دست می دهد. این ورق در مقایسه با چوب ضخامت کمتری داشته و از این جهت مقاومت کمتری دارد و مستعد ترک خوردگی و شکستن است. نگهداری از ام دی اف حائز اهمیت است زیرا در صورتی که قسمتی از این ورق آسیب ببیند، ترمیم آن مشکل خواهد بود. ام دی اف تراکم بالایی داشته؛ لذا انعطاف پذیری پایینی دارد و جهت برش زدن و سنباده کشیدن به انرژی بالاتری نیازمند است. این ورق در مقایسه با سایر ورق های چوبی سنگین تر بوده و وزن بیشتری دارد.
تفاوت های ورق PVC و MDF کدامند؟
با توجه به تعاریف ورق PVC و MDF می توان به تفاوت های این دو ورق از جنبه های مختلفی نگاه کرد. برخی از تفاوت ها عبارتند از:
ورق PVC بسیار سبک تر از ورق MDF است در حالی که چگالی ورق پی وی سی از ام دی اف بالاتر است.
اگرچه ورق PVC نیز در مقابل حرارت مقاوم است، اما مقاومت ورق MDF در برابر حرارت از ورق PVC بیشتر است.
ورق PVC در مقابل آب و رطوبت مقاومت بالاتری دارند، در حالی که ورق MDF در برابر آب و رطوبت مقاومت بسیار پایینی داشته و سریع متورم شده و تغییر شکل می دهد.
مقاومت خمشی و فشاری ورق MDF در مقایسه با PVC بالاتر است؛ لذا ورق MDF در مقابل ضربه مقاومت بالاتری از خود نشان می دهد.
اگرچه ورق ام دی اف مقاوم است، اما احتمال هرز شدن پیچ ها در آن بیشتر از ورق PVC است.
ورق MDF و PVC در برابر انواع باکتری و میکروب مقاومند اما مقاومت ورق PVC از MDF در برابر این موارد بیشتر است.
ورق MDF سازگار با محیط زیست است زیرا از ضایعات چوب تشکیل شده و جهت ساخت آن چوبی بریده نمی شود، اما ورق در تولید ورق پی وی سی از مواد پلیمری و شیمیایی پلاستیکی استفاده می شود که با محیط زیست سازگار نیستند.
اگرچه هر دو ورق قابلیت پذیرش روکش را داشته و در طرح ها و رنگ های مختلفی تولید می شوند اما تنوع طرح و رنگ در ورق MDF بیشتر بوده و ظاهری طبیعی تر ایجاد می کنند.